Felsőtárkányi Fúvószenekar Egyesület

Létrehozva: 2014. 04. 30.

Felsőtárkányi Fúvószenekar

 

Székhely: 3324 Felsőtárkány, Rákóczi út 128.

Adószáma: 18581498 - 1 - 10

Hivatalos oldalak:

 

Bajzát Szabolcs elnök

Tel.: +36 30 779 7377

 

Aradi Virág elnökhelyettes

Tel.: +36 30 368 6835

  

Szőnyi Gábor művészeti vezető

 

A zenekarról:

 

A Felsőtárkányi Fúvószenekar 1995-ben alakult a Felsőtárkányi Zeneiskola keretein belül, 1999-től egyesületi formában működik.

 

Alapító karmestere Homa József volt, aki 7 éven át vezette a zenekart. Az ezt követő 10 évben Kovács Gábor és Juhász András karmesterek egyengették a zenekar útját.

 

A fiatal zenészek számos hazai-és külföldi fellépésen bizonyítják tudásukat, koncertjeiken nagy sikerrel szórakoztatják a közönséget.

 

Több ízben vendégszerepeltek a Hévízi Borfesztiválon, ahol állandó fesztiválzenekarként léptek színpadra, de játszottak már többek között Németországban, Ukrajnában, Szlovákiában, Romániában és Montenegróban.

 

A tagok közül valamennyien zeneiskolát végeztek, sőt többen jelenleg is zeneművészeti szakközépiskolában, főiskolán és egyetemen tanulnak.

 

Lelkesedésüket két kiadott CD-jük is bizonyítja.

 

Feladatuknak érzik az utánpótlás felkarolását, tanítását, akik örömmel vesznek részt a zenekar munkájában.

 

2006-ban elnyerték a Felsőtárkányért kitüntető címet, mely bizonyíték arra, hogy megbecsült tagjai a falu közösségének.

 

Az összetartó, folyamatosan bővülő, szorgalmas és szoros baráti kapcsolatot ápoló zenekar élén a helyi kötődésű Szőnyi Gábor áll művészeti vezetőként, aki felsőtárkányi zeneiskolai indulása után Miskolcon, Debrecenben, majd Spanyolországban végezte zeneművészeti tanulmányait. Ezt követően Pécsett zenélt a Pannon Filharmonikusoknál, majd a Mágocsi Ifjúsági Fúvószenekar karmestere lett, ugyanitt dolgozott rézfúvós tanárként is. Mindeközben a Band of Streets zenekar oszlopos tagjaként nagyban hozzájárult az együttes sikereihez, országos és nemzetközi fellépéseihez, elnyert díjaihoz. Jelenleg a Felsőtárkányi Fúvószenekar vezetése mellett a Felsőtárkányi Általános Iskolában dolgozik rézfúvós tanárként.

A zenekar szívesen vesz mindennemű érdeklődést, meghívást és fellépési lehetőséget.

 

 

  

2019. május elsején a Felsőtárkányi fúvószenekar igazi retro hangulatot varázsolt a tó parton.

 

       
                 
       
                 
         

 

2019. július 20-án került megrendezésre Felsőtárkányban a II. Fúvószenekari találkozó. 

 

       
                 
           

 

Csoportkép (2020.)

 

 

2020.szeptember 4-5. Tolna

 

2020. szeptember elején, Tolnán tartandó Brass Vegas Zenei Fesztiválra meghívást kapott zenekarunk ,ahol számos ismert fúvószenekar mellett, mi is zenélhettünk.

 

 

 

 

2020.október 10. Felsőtárkányi Tópart

 

A 2020.október 10-én megrendezésre kerülő "tóparti rezesparty" nagyon vidám hangulatban telt a Szihalmi Fúvószenekar társaságában.