Polgármesteri Köszöntő

Létrehozva: 2021. 05. 25.

Frissítve: 2021.06.25.

Tisztelt Látogató!

Fogadja szeretettel Felsőtárkány község megújult internetes bemutatkozó oldalait, ahol remélhetőleg sok olyan információt talál, amelyek felkeltik érdeklődését. Bízom benne, hogy a honlapunk megtekintése után személyesen is köszönthetjük Önt községünkben.

E palóc település a festői Tárkányi-medencében, a Várhegy és az Őrhegy között, a Bükk hegység kapujában, Heves megye északkeleti határán, Egertől 6 km-re fekszik.

Felsőtárkány külterülete 95%-ban erdőséggel borított. Területének nagy része a Bükki Nemzeti Parkhoz tartozik, mely nagyvadban és növényfajokban is rendkívül gazdag.

Felsőtárkány lakosságának száma folyamatosan emelkedik, 2021. január 1-i állapot szerint 3558 fő. Ez a község fejlett infrastruktúrájának, természeti környezetének, valamint Eger közelségének köszönhető.

A szabadidő eltöltését szervezett és egyéni formában is biztosítja a település.

A bakancsos turizmustól kezdve a hegyi kerékpározáson keresztül a lovaglásig lehetőségük van a településre látogatóknak a szabadidő kellemes eltöltésére és a pihenésre.

Legújabb attrakcióként ajánlom a vállalkozó kedvűek figyelmébe a Bükk hegység első Via Ferrata (vasalt út) útvonalának a megmászását.

A honlapunkon kalandozva válasszon az élményt és kikapcsolódást nyújtó programokból, és személyesen is megtapasztalja, hogy községünkbe érdemes ellátogatni.

 

Üdvözlettel:

Szántósi Rafael
polgármester