Könyvtárbusz Felsőtárkányban

Létrehozva: 2022. 07. 21.

Felsőtárkány Község Önkormányzatának megállapodása alapján 2022. július 12-étől Felsőtárkányba is menetrend szerint jár a A Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár könyvtárbusza.


A jármű valójában kamion, méretei: hossza 9250 mm, szélessége 2500 mm, magassága hosszanti szimmetria tengelyénél 3800 mm, együttes tömege 14 tonna. Használata akadálymentes, a fellépéshez igény esetén emelőliftet tudunk üzemeltetni. Belsejében 1500 kötet könyv és DVD, 3 számítógép, nagyképernyős televízió, projektor is található. A jármű led-világítással, klímaberendezéssel rendelkezik. Használata akadálymentes, a fellépéshez igény esetén emelőliftet tudunk üzemeltetni. Érdekesség, hogy a busz külső oldalán található könyvespolcon QR kódok vannak elhelyezve, amelyek segítségével okos eszközökön könyvek, megzenésített versek, mesék érhetők el elektronikus úton.

Helye: Felsőtárkány, Faluház melletti parkoló
Nyitvatartás: Minden páros héten, keddi napokon délelőtt 10.20-12.20 óra között
A busz szolgáltatásai ingyenesek.

A buszon minden olyan szolgáltatás elérhető, amelyekkel eddig csak a hagyományos könyvtárépületben találkozhattak: könyv- és DVD kölcsönzés, folyóiratok, számítógéphasználat, wifi szolgáltatás, multimédiás eszközök használata.
A könyvtárbusz sokkal több, mint egy egyszerű jármű, amely könyveket szállít. Közösségi hely, amely a közös mesélések, beszélgetések helye is. A légkondicionált buszon az olvasás mellett lehetőség van fénymásoltatni, információt keresni, játszani a számítógépeken, a nagyképernyős televízión pedig izgalmas filmeket vetít a KönyvtárMozi.
Fiataloknak, gyerekeknek, kisgyermekes szülőknek, idősebbeknek, s minden érdeklődőnek érdemes tehát felszállni a Bródy könyvtárbuszára, amely 23 település 23 megállójában, 23 kis közösség mosolyait, történeteit őrzi. Aki nem hiszi, guruljon utána! Lehetőleg négy keréken.

További információ: https://brody.iif.hu/hevesteka-konyvtarbusz

 

A plakát elérhető PDF formátumban ide kattintva.