Felsőtárkány Felkészül a Jövő kihívásaira

Létrehozva: 2022. 12. 19.

Nemzetközi tanulmányutak a minőségi oktatásért

Felsőtárkány Felkészül a Jövő kihívásaira – Nemzetközi tanulmányutak a minőségi oktatásért

 

A Felsőtárkányi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola jövőbeni fejlesztési terveiben nagy hangsúlyt fektet az oktatás minőségére. Olyan oktatási programok magvalósítására törekszik, melyek felkészítik a pedagógusokat és a diákokat a jövő kihívásaira, lehetővé teszik szakmai és nyelvi készségeik fejlődését, látókörük szélesítését.

A Felsőtárkányi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola ”Futureproof competencies at the foot of the Bükk mountains” című pályázata az Erasmus+ program támogatásával valósulhatott meg. A projekt fő célja a gyerekek igényeinek megfelelő korszerű és innovatív módszerek beépítése az iskolai gyakorlatba és a tanulási nehézségekkel küzdő tanulók segítése. A iskola munkatársai pedagógiai eszköztáruk fejlesztése érdekében színvonalas nemzetközi képzéseken vettek részt.

Bajzátné Szántósi Mária intézményvezető és Gál Judit intézményegység-vezető Finnországban, Helsinkiben jártak, ahol a világszerte elismert finn oktatási rendszerrel ismerkedtek meg és bepillantottak az ottani iskolák mindennapjaiba. Útjuk során értékes tapasztalatokat szereztek, melyeket sikerrel kamatoztatnak az iskola vezetésében. A pedagógusok közül ketten nyelvtanfolyamra utaztak Dublinba, Írországba. Négy további munkatársunk pedig Olaszországba illetve Spanyolországba tett tanulmányutat, hogy újszerű, innovatív és kreatív módszerekkel ismerkedjenek meg, amelyek elősegítik a tanulási nehézségekkel küzdő gyerekek hatékony integrációját, illetve a kiemelkedően tehetséges gyerekekkel való foglalkozást.

Az utazások során a szakmai feladatok mellett jutott idő az ismerkedésre, kirándulásra. A pedagógusok számtalan élménnyel gazdagodtak, megismerkedtek a helyi szokásokkal, kultúrával is. A nemzetközi környezetben folyó munka lehetővé tette a kapcsolatépítést és partnerkeresést a jövőbeni nemzetközi projektek megvalósításához. A képzéseken szerzett tapasztalatokról a résztvevők minden nap blogbejegyzéseket tettek közzé, amelyeket az alábbi linken olvashatnak.

https://felsotarkanyiiskola.blogspot.com/