2018. december 15. | Valér
calendar-image

Felsőtárkány

A bükk nyugati kapuja

--884
Felkészítés érettségire
Tájékoztatás a 2019. februárjában...
mikulas-2018
Mikulás 2018
Mikulás-vonattal a Mikuláshoz
adventi-kezmuves-delutan
Adventi kézműves délután
A Felsőtárkányi Óvoda munkatársai...
szaloncukor-ajandekozas
Szaloncukor ajándékozás
A községben élő 70 éven felüli...
bunmegelozesi-hirlevel-2018-december
Bűnmegelőzési Hírlevél, 2018....
Biztonságos internetes vásárlás...
tajekoztatas-ingyenes-ugyfelfogadasrol
Tájékoztatás ingyenes...
Az Egyenlő Bánásmód Hatóság...
ugyfelfogadasi-rend-valtozasa
ügyfélfogadási rend változása
2018. december 01-től
advent-zakopaneban
Advent Zakopánéban
Egynapos buszos utazás
bunugyi-hirlevel
Bűnügyi Hírlevél 2018. október
Mindenszentek, Halottak...
tajekoztato-a-kutak-fennmaradasi-eljarasarol
Tájékoztató a kutak fennmaradási...
A 2018. január 1. napját megelőzően...
bunmegelozesi-hirlevel-2018-augusztus
Bűnmegelőzési Hírlevél, 2018....
Hétvégi házak védelme
-figyelemfelhivas-kozzetetele
"Figyelemfelhívás" közzététele
A HMKH Egri Járási Hivatala Agrárügyi...
-korlatok-nelkul-
Korlátok nélkül
Mozgáskorlátozott emberek...
felhivas-selyemkoro-elleni-vedekezesre
Felhívás selyemkóró elleni...
A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság...
dijhatralekok-es-a-lakossag-terheinek-csokkentese
Díjhátralékok és a lakosság...
A Nemzeti Hulladékgazdálkodási...
biztonsagos-nyaralas
Biztonságos szórakozás
Az ORFK Bűnmegelőzési Osztály által...
tuzmegelozesi-tajekoztato-kampany
Tűzmegelőzési tájékoztató kampány
Országos tűzmegelőzési kampány indult a...
sertestartok-figyelmebe-
Sertéstartók figyelmébe!
Tájékoztató az afrikai sertéspestisről
megfigyelesi-zarlat-elrendelese
Megfigyelési zárlat elrendelése
A Heves Megyei Kormányhivatal Egri Járási...
lomtalanitas-2018-
Lomtalanítás 2018.
Az Egri Hulladékgazdálkodási Nonprofit...
3-turaert-1-kituzo
3 túráért - 1 kitűző
A Boldogasszony Papucsa Természetjáró...
tuzmegelozesi-tajekoztato
tűzmegelőzési tájékoztató kampány
Országos tűzmegelőzési tájékoztató...
hulladekgazdalkodasi-kozszolgaltatasi-hatralekok
hulladékgazdálkodási...
Az NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási...
uveghulladek-gyujtese
Üveghulladék gyűjtése
2018. márciusától ingyenes...
turaterv-2018-
Túraterv 2018.
A Boldogasszony Papucsa Természetjáró...
beszamolo-2017-
Beszámoló 2017.
A Boldogasszony Papucsa Természetjáró...
karacsonyfa-gyujtes
TÁJÉKOZTATÁS AZ ELEKTRONIKUS...
Felsőtárkány Község Önkormányzata...
futs-okosan-
Fűts okosan!
Felhívás a hulladékégetés humán- és...
megvaltozott-munkakepessegu-emberek-tamogatasa
Megváltozott munkaképességű emberek...
Tájékoztató az EFOP-1.1.1-15-2015-00001...

Beszámoló 2017.

2018. február 06.

A Boldogasszony Papucsa Természetjáró Egyesület 2017. évi beszámolója


 

Boldogasszony Papucsa Természetjáró Egyesület
3324 Felsőtárkány Fő út 101.
Levelezési cím: Melczer László 3300 Eger Faiskola út 12/b

_________________________________________________________________

 

2017 évi Beszámoló az egyesület éves munkájáról.

 

Tisztelt közgyűlés, sporttársak, túratársak.

 

Megint elrepült egy év és az akkor szokásos rendezvényünkhöz érkeztünk, éves közgyűlés. Beszámoló 2017 év munkájáról, mi történt az évben, mi volt jó, vagy kevésbé, no és a költség felhasználásáról. A korábbi évekhez hasonlóan, most is az éves programtervezetünk adta az alapot. Elmondhatom, hogy egyre jobb programtervezetet készít az egyesület tagsága, amit én személy szerint köszönöm nektek, hiszen így az én dolgom is egyszerűbb. Az évre előre elkészített programoknál, már csak arra kell figyelni, hogy időbe végrelegyen hajtva. Nos ez majdnem 100%-ban sikerült is.

 

Nézzük statisztikailag a 2017-es évünket.
22 programot hajtott végre, vagy vett részt egyesületünk.

Ebből:
11 túra (nappali, esti, szafari buszos),
2 saját rendezvény,
2 verseny (megyei programokhoz csatlakozva),
1 játékos, sportnap,
3 a település programjához csatlakozva,
3 megemlékezésen való részvétel.

 

Részletesen:
- 11 túra volt. Voltak, hosszabbak, rövidebbek, könnyebb és nehéz túrák. Esti bogaras, vagy csillagos, tanulságos növény ismereti, minden évszak szépségét bemutatók. Amit megállapíthattunk, a csoportok létszáma, ha kicsit is, de növekvő. Másik, ami viszont eredmény és örömmel kell fogadnunk, hogy három fő bekapcsolódott a túravezetők sorába.
Első túrájukon estek át ez évben Czap Zita és Borsó Csongor akik igazán ifi csapatbeliek, és igazán színvonalas túraútvonallal Budavári Kittit köszönthettük a túravezetők között. 11 túránk volt, ami azt jelzi, hogy 1 hiányzik. Valóban a tervtől egy eltérés van, ami viszont sajnálatos rossz idő számlájára írandó. Volt egy hosszú túránk is, ahol senki nem fáradt el Bükkszentkeresztre. Megnéztük a falu nevezetességeit, gyógyultunk a Mária köveknél, szalonnát sütöttünk a IV. Béla emlékműnél. Gondolom máskor is szívesen vállalkozik csapatunk az ilyen távoli, hosszú túrára, csak legyen ott a „szafari busz" mint ez évben.

 

- Saját rendezvényünk most is kettő volt. Mindkettő visszatérő, hiszen az éves közgyűlés előírás, a Mikulás pedig egy kedves megemlékezés, nekünk viszont a következő év megalapozása, az éves programtervezet összeállításával. Amit remélem, hogy az egyesület tagjai most is jól végeztek el és nekem megint csak a teljesítést kell majd elkönyvelni.

 

- Két versenyen voltunk résztvevők és rendezők, és a Heves Megyei természetbarát Szövetség programjához csatlakoztunk. Eger Civil Ünnepén a programsorozat részeként városismertető versenyt rendeztünk, aminek a rendezői teendőit egyesületünk tagjai végezték. De ez évben a versenynek résztvevői is akadtak az egyesületünkből. Bátran mondhatom (több mint húsz évi rendezői múlttal), hogy ezt a versenyt első alkalommal induló játékos még nem nyerte meg. Most igen. Gyermek kategóriában Czap Zita és Borsó Csongor páros szerezte meg az első helyet, míg felnőtt kategóriában Czap Tamás aki fiát Rolandot vitte magával és vitték az első helyet is. A másik verseny is nagyon régi, már a 42. volt az indítás óta. Ez a dr. Lénárt János emlékverseny, ami természetjáró akadályversenyként fut. Ez évben először Felsőtárkányban került megrendezésre. A jól jelzett túraútvonalaknak köszönhetően a megyei szövetség véleménye is az volt, hogy a továbbiakban is itt kerüljön rendezésre. Ehhez a véleményhez a verseny rendezését végző egyesületi tagjaink munkája is hozzájárult. Induló is volt sorainkból. Polan Mónika családi csapata indult és felnőtt kategóriában a harmadik helyet szerezte meg. Mindenkinek, akik a versenyeken rendezőként tették dolgukat köszönöm munkájukat, a versenyzőknek pedig gratulálok és egyben követendő példaként említettem meg őket.

 

- Játékos, sportos nap ötlete is felvetődött, és került be az éves programtervbe. Papucsolimpia néven megtartásra is került. A lövészet, vívás, súlylökés, kosár és kézilabda, súlyemelés nehéz feladatait 15 versenyző teljesítette. A vérig menő küzdelem energia veszteségét szalonnasütéssel pótoltuk, és természetesen a legjobb olimpiai győzteseket díjaztuk is.

Gyermek kategóriában Czap Zita, nőknél Balajtiné Kovács Emőke, férfiaknál Makó István volt a győztes olimpiai bajnok. Én meg gratulálok mindenkinek, aki bevállalta és végigcsinálta.


- A település programjához csatlakozva, hiszen felsőtárkányi egyesületről van szó, három rendezvény van amin már évek óta ott vagyunk. Egyik a Majális. Jó hangulatú, vidám retró „buli", csúnya, de érthető kifejezést használva. Nekem, és gondolom a korosztályomban sokaknak kicsit nosztalgiás is, és megyünk legközelebb is. Másik az úszóalkalmatlanságok versenye, ami szintén egy vidám nyári program. Ezt igyekszünk is kihasználni, főzéssel,
beszélgetéssel, a csapatot összetartani. Harmadik a Húsvét. Úgy gondolom, sokan egyetértenek velem, gyerekekkel játszani a legjobb dolog. Tehát egy játékos, vidám délután a gyerekekkel, tojáskereséssel, képeslap készítéssel nem is sorolható a munka kategóriába, ez játék.

 

- Szintén a település programjához csatlakozunk a megemlékezések alkalmával. Ünnepeinknél a megemlékezést, tiszteletadást nem is tudnánk másként megtenni csak másokkal közösen, civil összefogással.

Ennyit az éves tevékenységünkről, és remélem, nem hagytam ki semmit, de ha igen itt ülnek a résztvevők és pótolják. Amint lehet látni kis egyesület vagyunk, de az éves tevékenységünket tekintve működőképesek. Ez köszönhető a tagságnak, akik egyre aktívabban részt vevői a rendezvényeknek, adják az ötleteket. Biztos jobb volna, látványosabb, ha nagyobb létszámú lenne az egyesület. Törekedni is kellene minden tagunknak a szimpatizánsokból tagot csinálni. De szem előtt kell azt is tartani, hogy nagy létszámú passzív tagsággal nem lehet működni.

Még valami nélkülözhetetlen a működéshez, az anyagiak, a pénz. A természetjárás a legolcsóbb sport, nem kell hozzá csak egy jó cipő. Ezen fölül másolás, nyomtatás, meghívó, emléklap, oklevél, szalonna, kenyér, hagyma, főzési alapanyag, érem, kupa, szafari busz, csokitojás, télapó, koszorú, papír, színes ceruza, ragasztó, szalvéta, műanyag pohár, tányér, nevezési díj, toll, karton, mert csak a tiszta levegő és a jókedv nem került semmibe. Sajnálatos módon ez évben nem volt szerencsénk a pályázatokkal, az önkormányzat támogatása volt az egyetlen, és legnagyobb segítségünk, amit köszönünk. Erről viszont az előír formában a pénzügyi beszámoló fog szólni.

 

Mindenkinek köszönöm az éves aktív közreműködését.

 

A 2017. évi beszámolót a közgyűlés 2018. 01. 09-én fogadta el.

 

Felsőtárkány, 2018. január 09.

 

A  Boldogasszony Papucsa Természetjáró Egyesület Pénzügyi beszámolója itt olvasható.

< Vissza